Zo kan je een auto kopen met een lening

Er zijn een aantal manieren om een autolening te financieren, en het is belangrijk om te weten dat u het vermijden van oplichting, niet betalen voor dingen die je niet nodig hebt, en het verkrijgen van de best mogelijke deal. Het betalen van contant geld voor een nieuwe auto is buiten het bereik van de meeste mensen, en zelfs als je contant geld hebt om op te nemen, kan het nog steeds niet de beste financiële optie als gevolg van rente en terugbetalingspercentages. Uw aankoop van een nieuwe auto wordt meer dan waarschijnlijk gefinancierd door de dealer, een bank, kredietinstelling of andere financiële instelling. Er zijn een aantal overwegingen die u moet evalueren voordat u uw keuze maakt.

Financieringsopties:

Handel

Op het eerste gezicht lijkt het zinvol om uw aankoop van een auto via de dealer te financieren. Per slot van rekening is het handig en kunt u in een mum van tijd achter het stuur van uw nieuwe auto zitten. Het nadeel is dat u misschien onderhandelt met een doorgewinterde (of zelfs schaduwrijke) dealer die deskundig is in het extraheren van elke dollar van hun klanten. Het kan veranderen in een hogedruksituatie waarbij u wordt overgehaald om onnodige uitbreidingen te accepteren, zoals roestwerendheid en extra verzekeringsdekking. De aflossingen van een lening door een dealer vinden vaak ook vooraf plaats, wat betekent dat de rente aan het begin van het aflossingsschema zeer hoog zal zijn.

Banken en Kredietverenigingen

Dit is om een aantal redenen een populaire optie. De rentetarieven zijn concurrerend en er is geen extra verkooppraatje voor add-ons. Sommige banken verleiden klanten zelfs met gratis verzekeringen. De rentevoeten worden eveneens gelijkmatig gespreid over de looptijd van de lening. Het enige echte nadeel is de tijd die het kost om een persoonlijk gesprek op te zetten met uw bank loan-manager.

Online financiers

Het is begrijpelijk dat instellingen meer online diensten aanbieden, waaronder autoleningen. De tarieven zijn competitief en de goedkeuring van leningen kan zonder extra ongemak via internet plaatsvinden. Echter, niet iedereen voelt zich op zijn gemak met de onpersoonlijke aard van online deals, en er zijn altijd oplichters om voor te waken.

Eigen vermogen gebruiken

De tarieven zijn competitief, want uw bank concurreert met andere grote financiële instellingen. Als u al een groot deel van uw woningkrediet hebt afbetaald, kan het handig zijn om het krediet te verlengen zonder uw spaargeld op te eten. Aan de andere kant, als u te veel eigen vermogen gebruikt en vervolgens besluit om uw huis te verkopen kan het leiden tot financiële druk.

Rentevoeten

Een van de grootste invloeden op uw autoleningaflossingen is uw credit rating. Kredietverleners hebben toegang tot informatie over uw kredietgeschiedenis (met inbegrip van wanbetalingen) die van invloed zullen zijn op uw vooruitzichten om een lening te krijgen en de rente die u zal worden gevraagd terug te betalen. Als u zich in de risicocategorie bevindt, zijn uw rentetarieven hoger.

U zult genieten van het besturen van uw nieuwe auto meer als u niet opgezadeld met onderdrukkende maandelijkse aflossingen. Houd rekening met de looptijd van uw lening, want een kortere looptijd zal leiden tot hogere maandelijkse aflossingen.

Begrijpen hoe dealers werken

Een autohandel heeft meerdere inkomstengenererende afdelingen. Vaak maakt de financiële en verzekeringsafdeling evenveel (zo niet meer) winst als de verkoopafdeling. Een dealer treedt vaak op als een middencontact tussen de koper en de kredietgever. Een dealer zal proberen om de laagst mogelijke rente te krijgen, en deze vervolgens verhogen om te profiteren. Als u financiert via een dealer, neem dan de tijd en onderzoek beschikbare tarieven om er zeker van te zijn dat de opslag niet onredelijk is.

Uw nieuwe autodealer biedt ook een heleboel incentives zoals nul procent rente of extravagante kortingen op uw oude auto. Kortingen kunnen voor u een echte besparing zijn en worden soms aangeboden wanneer dealers overbevoorraad zijn met bepaalde merken en modellen. Vergeet echter niet dat de korting is geld voor u en niet hefboomwerking voor de dealer om erop aan te dringen dat u betaalt volledige prijs voor uw nieuwe auto. Er is nog genoeg ruimte om te onderhandelen.

Meer manieren waarop dealers mensen extra laten betalen
Uitgebreide garanties worden aangeboden op uw nieuwe auto. Eigenlijk worden alle nieuwe auto’s geleverd met een garantie die geschikt zou kunnen zijn voor uw behoeften. Er zijn ook andere bronnen voor het verkrijgen van een verlengde garantie, zoals banken en kredietverenigingen, vaak tegen betere tarieven.

Waarschijnlijk biedt de dealer u tegen meerprijs ook roest-, stof- of lakbescherming. Bij de aanschaf van een nieuwe auto is in de autofabriek al roestbescherming en grondverf aangebracht. Stofbescherming is het equivalent van wat u kunt kopen in een blikje van elke ijzerhandel, en verf bescherming is een afdichtmiddel autowas die u hoe dan ook zal toepassen wanneer u uw nieuwe voertuig wassen.

Window ets-en alarmsystemen zijn extra items die uw aankoop te beveiligen. Het zijn relatief goedkope procedures en installaties die u zelf of door een gerenommeerd bedrijf kunt uitvoeren tegen een fractie van de prijs die een autodealer zal bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *