Meest voorkomende financiële fouten bij jonge partners

Jong zijn en verliefd zijn is zo’n beetje de dichtstbijzijnde die we ooit kogelvrij zullen ervaren. Er is een onmiskenbaar vertrouwen dat tot de oppervlakte stijgt wanneer u leeftijd aan uw kant en een hart hebt dat barst van emotie. Kleuren lijken helderder, voedsel smaakt beter en het risico wordt naar de achtergrond van je geest gedegradeerd als je doorgaat met roekeloze verlatenheid. Leven in het moment, toch? Verkeerd. Uiteindelijk zullen de valkuilen je inhalen en ben je plotseling een partnership aangegaan, maar pennieloos. In plaats van uw financiën helemaal te vergeten, kan een beetje toekomstbestendig zijn de perfecte basis voor uw geluk ooit na. Lees verder om te ontdekken wat de meest voorkomende fouten zijn die jongeren maken – en je kunt ze vermijden.

Niet plannen, plan om te mislukken

Communicatie is de sleutel tot een goede relatie en dat geldt voor alle aspecten van je leven. Terwijl u misschien uren deconstrueren van de Bachelor, als je het niet hebt over uw budget ook dan is er een echt probleem. Jonge koppels gaan er vaak vanuit dat “alles gaat lukken”, maar laten het niet aan het toeval over. Zorg voor een regelmatige gelddatum om te praten over financiën – rekeningen, verzekeringen, sparen. Het garandeert dat u op dezelfde pagina bent. Het zal ook een platform bieden om plannen te maken voor de toekomst – aangezien het slechts 36% van de jonge Australiërs bezit of huizen terugbetaalt. Een maandelijkse vergadering kan uw kans om in de markt!

Afname van schulden

Hoewel “liefde” op jonge leeftijd je favoriete vier-letterwoord kan zijn, moet je ook aan een ander woord denken. Schuld. In deze fase van je leven is het moeilijk om veel financiële vooruitziendheid te hebben. Dat maakt het gemakkelijk om geld uit te geven dat je niet hebt, ongeacht de gevolgen. Op dit moment is de gemiddelde Australiër $4.317 verschuldigd op zijn creditcard. Om het nog erger te maken, jong en in de liefde is meestal een periode waarin eigendom wordt een prioriteit, maar koop niet wat je niet kunt veroorloven. Australiërs zijn maar liefst $ 1.348 biljoen aan hypothecaire schulden verschuldigd. Combineer dat met je creditcard en plotseling verandert “ik doe” in “ik heb geen geld! Het is van cruciaal belang om binnen uw middelen te leven en, indien nodig, een financiële planner in te schakelen om een realistisch budget op te stellen.

SUPER-vergeetachtig zijn

Het is heel goed mogelijk dat je tegen de tijd dat je midden in de jaren twintig bent, verschillende banen of carrières hebt gehad. Dit betekent dat je verschillende super accounts hebt. Uw geld is dus overal! Helaas zal het opsporen van verloren super nooit bovenaan de to-do lijst staan, maar dat zou het moeten zijn! Op dit moment hebben Australiërs tussen 25 en 35 jaar 1.428 miljoen dollar aan verloren super. Laat het niet aan de kant vallen, in plaats daarvan gebruik maken van een super planner om uw verloren super te vinden en rollen samen uw accounts. Op de lange termijn – we hebben het over pensionering – zal het de beste geldverplaatsing die je ooit te maken!

Het spelen van de schuld spel

Het geld kan een controversiële kwestie voor paren zijn, met onderzoek dat bewijst dat bijna 60% Aussies gelooft de financiÔn een bron van spanning in een verhouding kunnen zijn. Maar het is belangrijk dat financiële planning niet daalt in een financiële vinger wijzen. De realiteit is dat het moeilijk kan zijn om het reilen en zeilen van uw financiële wereld met iemand anders te delen. Er zal altijd een dominante verdiener zijn en beide partijen zullen twijfelachtige bestedingsgewoonten hebben die mogelijk moeten worden aangepakt. Als dat het geval is, stel dan in plaats van argumenten te gebruiken lijsten samen van dingen waar je op kunt bezuinigen en die je vervolgens kunt ruilen. Je zou verbaasd zijn hoe eerlijk we kunnen zijn als we niet in de verdediging zijn.

Door: Michelle House, deskundige op het gebied van financiële geletterdheid

over Michelle:

Michelle House is de eigenaar en grondlegger van de RICH Living Revolution die ze creëerde om mensen te laten zien hoe ze een RICH leven van binnenuit moeten leven. Ze is een vrouw, moeder van 3 prachtige kinderen en een ondernemer die begrijpt hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van de dagelijkse financiën, waar voor haar geld te krijgen en zelfdwijfel en beperkende overtuigingen met geld mentaliteit te overwinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *