Het verschil tussen een betaalkaar, debitcard en een creditcard

Bankkaarten worden tegenwoordig voor de meeste financiële transacties gebruikt en mensen zijn vertrouwd met de technologie. Er zijn echter verschillen tussen controlekaarten, debetkaarten en kredietkaarten die moeten worden begrepen. Bankkaarten kunnen worden gebruikt voor financiële vrijheid en financiële terughoudendheid en helpen uiteindelijk bij het beheer van geld – maar alleen als ze verstandig worden gebruikt.

Elk type kaart heeft zijn voor- en nadelen, hoewel ze allemaal veelzijdig en bijna universeel geaccepteerd zijn. Er zijn situaties waarin contant betalen nog steeds de voorkeur heeft, maar bijna iedereen is in het bezit van een betaalpas, pinpas of creditcard. In feite is het niet ongewoon om een reeks van bankkaarten voor specifieke doeleinden en betaalmogelijkheden bij zich te hebben. Het verschil tussen betaalpassen, debetpassen en creditcards is relatief eenvoudig te begrijpen, omdat betaalpassen en debetpassen soortgelijke functies vervullen.

Wat is een betaal- of betaalkaart?

De debetkaart van een spaarrekening voert bijna alle verrichtingen uit die vroeger met cheques, een bankboek of contant geld werden uitgevoerd. De betaalrekeningen, die worden genoemd omdat ze gekoppeld zijn aan cheques, worden in Australië meestal spaarrekeningen genoemd. Kaarten voor spaarrekeningen worden vaak debetkaarten genoemd, hoewel banken ook andere namen gebruiken, zoals debetkaart, pinpas en flexicard. Controleer- of debetkaarten zijn multifunctionele tijdbesparende apparaten die door gebruikers over de hele wereld worden omarmd, waardoor een geheel nieuwe manier van zakendoen ontstaat.

Verwarring ontstaat wanneer de mogelijkheid wordt geboden om een kaartbetaling te verwerken als een “cheque”-, “debet”- of “credit”-transactie. De manier waarop de betaling wordt gedaan zal bepalen hoe de aankoop wordt verwerkt, wie betaalt voor de verwerking, en hoe lang het zal duren. Zowel online als offline transacties zijn mogelijk, omdat moderne banken hun volledige bereik benutten om te profiteren van transacties en een betrouwbare klantenservice te bieden.

Wanneer een persoonlijk identificatienummer (PIN) wordt gebruikt, gaat het om een elektronische transactie in real-time. Controleer- en betaalkaarten kunnen ook creditcardfuncties uitvoeren waarbij een handtekening de voorkeur heeft boven een pincode. Deze betalingen worden offline transacties en worden op dezelfde manier verwerkt als een creditcardaankoop, waarbij het enkele dagen duurt om de transactie nauwkeurig weer te geven op het banksaldo. Indien een cheque of debetkaart bijvoorbeeld is voorzien van een Visalogo, wordt de betaling verwerkt via het Visanetwerk, en hoewel het geen echte krediet- (line of credit)transactie is, maakt de kaart gebruik van dezelfde infrastructuur.

Betaalpas versus kredietkaart

De meeste consumenten begrijpen dat bij alle kaarttransacties kosten in rekening worden gebracht die in de aankoopprijs of serviceprijs zijn verdisconteerd. Banken zijn berucht om hun voorkeur voor creditcardtransacties (offline), waarbij hogere kosten in rekening worden gebracht, maar door het gebruiksvriendelijke karakter van bankkaarten kunnen consumenten nu ook debet- of kredietkeuzes maken voor zowel dure als dagelijkse aankopen. Online-transacties met debetkaarten zijn veel goedkoper voor winkeliers, dus het is niet verwonderlijk dat het bedrag dat wordt uitgegeven aan transacties met debetkaarten bijna verdubbelt ten opzichte van de huidige transacties met kredietkaarten in Australië.

Creditcards worden nog steeds op grote schaal gebruikt voor de aankoop van “grote ticket”-items, en ze kunnen een levensvatbaar middel zijn om beloningspunten op te bouwen voor uitgaven aan producten of reizen. Creditcards zijn betrouwbaar, hebben een brede reikwijdte en worden veiliger geacht omdat de eigenaar zijn authentieke handtekening nodig heeft om de kaart te kunnen gebruiken. Creditcards zijn ook de keuze voor internationaal reizen en zakendoen, want Visa en MasterCard zijn wereldwijde merken met een enorm bereik. Wanneer een creditcard effectief wordt beheerd met op tijd afgeloste aflossingen, verbetert hij de persoonlijke kredietwaardigheid en weegt hij zwaarder bij banken en kredietverstrekkers voor kredietaanvragen en -goedkeuringen.

Negatief is dat de schulden op kredietkaart nog steeds de grootste bron van persoonlijke schulden in Australië zijn en dat de bestedingsgewoonten moeten veranderen. Helaas is de verleiding van het lenen van gemakkelijk geld het meest aantrekkelijk voor degenen die het zich het minst kunnen veroorloven om het terug te betalen, en misbruik van creditcards kan snel leiden tot een cyclus van schulden. In gevallen waarin de financiën krap zijn of er geen buffer is voor onverwachte uitgaven, kan het bezitten van een creditcard leiden tot slechte financiële beslissingen, en het vasthouden aan een cheque of debetkaart is de veiligste optie.

Flexibele controle- en debetkaarten

Als u geen kredietlimiet nodig heeft en liever geld uitgeeft dat u al hebt, is een pinpas op veel manieren zinvol.

  • Gemakkelijk te bezitten en geschikt te gebruiken
  • Er is geen risico van overbesteding
  • Geld is gemakkelijk toegankelijk bij geldautomaten
  • Het kan bijna overal worden gebruikt waar een creditcard kan
  • Controleer of debetkaarten kunnen worden gebruikt voor online aankopen
  • Kaarten kunnen worden gebruikt in veel overzeese locaties
  • Rentevrij
  • Geen risico op boetes of kosten
  • Gespecificeerd maandoverzicht

Omdat debetkaarten multifunctioneel zijn, is het niet ongebruikelijk dat mensen er te veel van innen. Bijna alle bankrekeningen zijn gekoppeld aan debet- of kredietkaarten, maar de meeste mensen functioneren adequaat met slechts een paar bankrekeningen. Als kaarten zich opstapelen of niet worden gebruikt, kan het tijd zijn om sommige accounts te sluiten of opnieuw te configureren. Goed beheer van geld is afhankelijk van het begrijpen van de verschillende kaart/account relaties voor het uitgeven, sparen en het verdienen van rente.

Kaarten kunnen worden gebruikt om algemene kosten te dekken of uitdrukkelijk gekoppeld aan favoriete retailers voor gerichte uitgaven. Er zijn meer manieren dan ooit om controlekaarten, debetkaarten en creditcards te gebruiken voor gemakkelijke betalingen, stortingen en aankopen, en het fantastische plastic is nu een essentieel alledaags item dat door bijna alle Australiërs wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *