De risico’s van onderverzekerd zijn

De bouwkosten zijn aanzienlijk gestegen sinds de invoering van de koolstofbelasting, waarbij de extra kosten van boven naar beneden door de bouwsector zijn gefilterd. De zachte economische omstandigheden hebben ook kleine bouwbedrijven getroffen, doordat veel eigenaren hun bedrijf onvoldoende hebben verzekerd tegen mogelijke verliezen. Veel bedrijven zijn onderverzekerd en weinig eigenaren begrijpen de gevolgen totdat ze een schadeclaim indienen.

Bijvoorbeeld, zal een bouwbedrijf dat een gebouw bezit dat op $3 miljoen wordt gewaardeerd maar voor slechts $1.5 miljoen wordt verzekerd, slechts de helft van het verlies kunnen terugkrijgen wanneer het maken van een eis. Als de brand of de vloed $500.000 schade veroorzaakt zal de verzekeringsmaatschappij $250.00, met de bedrijfseigenaar verstrekken die wordt verondersteld om het tekort aan te vullen. Veel bedrijven realiseren zich niet eens dat ze niet voldoende gedekt zijn.

Volgens Allan Manning, algemeen directeur van LMI Group:

“Ik krijg deze twee blikken wanneer ik het aan mensen uitleg: Eerst een blik van begrip, dan een blik van horror, omdat ze beseffen hoezeer het hen zal kwetsen.”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *