4 manieren om beter met geld om te gaan aan het eind van het jaar

Nu het einde van het boekjaar voor de deur staat, wordt er zoveel aandacht besteed aan hoe u het meeste uit uw belasting kunt halen, maar het is echt goed om het hele jaar door te plannen en ook belangrijke dollars te besparen. Het gaat niet alleen om het besparen op belastingtijd!

Rate Detective CEO Damon Rasheed (voormalig econoom van het ACCC) heeft een aantal goede tips over hoe u het nieuwe boekjaar slimmer, gezonder en met een gerust hart kunt beginnen. Verwijder de stress van 30 juni door gebruik te maken van het advies van Damon om ervoor te zorgen dat uw financiën in orde zijn.

1. Voordeel van salarisoffer
Dit soort overeenkomsten heeft voor veel mensen op alle inkomensniveaus grote voordelen. Een heleboel items die effectief salaris kunnen worden opgeofferd omvatten; laptop computers, PDA’s en elektronische agenda’s, interesse op een huurwoning, seminars en cursussen met betrekking tot uw dienstverband, auto exploitatiekosten en ga zo maar door.

2. Soms gebeuren er slechte dingen
Verwacht het onverwachte, niemand is onoverwinnelijk. Kijk naar inkomensbescherming en zorg dat u verzekerd bent voor wanneer het moeilijk gaat. U zult er zeker van zijn dat u in staat zult zijn om door te gaan in de slechte tijden.

3. Raadpleeg een deskundige
Spreek met een expert tijdens de belastingtijd in plaats van het voorbereiden van uw eigen aangifte. U mist kansen om aftrek te eisen aangezien er dingen zullen zijn u niet hebt gedacht van en niet zou geëist hebben als niet voor hun advies. Houd ook in gedachten dat niet alle accountants zijn belastingagenten dus kies verstandig!

4. Consolideer uw super
Talloze klanten komen met meerdere superfondsen naar ons toe. Wat ze vaak niet weten is dat elk super fonds is het in rekening brengen van default management en verzekeringskosten die hun super evenwicht eroderen. Er is ongeveer 18 miljard in verloren super in Australië. U kunt hier uw verloren super vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *